Leírás
“Kézzel szüretelt és gondosan válogatott, október elején, 100 % hárslevelű.
Bogyózott és egész fürtök 8 napon keresztül héjon erjedtek, majd préselés, erjedés tartályban, érlelés tartályban, palackozás derítés és szűrés nélkül.
Hárslevelű szőlőből készült, amelyet október elején szürteltünk a tállyai Dongó-dűlőn. Riolit, riolittufa alapkőzet, ásványos agyagos talaj jellemző erre a területre. 8 nap héjon tartás után préseltem, majd spontán tartályban erjedt és érlelődött. Szűrés nélkül palackoztam. Minimális kénhasználat: 10 mg/l alatti. Illatában fűszeres, ringlós, narancsos jegyek, míg ízében körte, tea, narancshéj jellemzi. Fűszeres, komplex, kerek bor. 12-14 fokon érdemes fogyasztani.” – Forrás: Homoky Dorka weboldala